MediLife - az egészség webáruháza
Felhasználó Név:    Jelszó:      REGISZTRÁCIÓ
 ELFELEJTETT JELSZÓ KÉRDÉSE VAN?
  FŐOLDAL        TERMÉK KATALÓGUS        KAPCSOLAT - ÜGYFÉLSZOLGÁLAT        VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ        
A KOSÁR TARTALMA: a kosár üres
Részletes kosár » | Rendelés küldése »
Gyógynövények
Táplálékkiegészítők
Vitaminok
Egyszerhasználatos eszközök
Fogyókúra
Szépség
Orvosi műszerek, eszközök
Fertőtlenítők és tisztítószerek
Tepe Szájhigiénés termékek
Dentaid szájápolási termékek
OralB
jkjkjk
ssss

 Ásványvizek, gyógyvizek > Gyógyvizek > Jódaqua jódos gyógyvíz 0,2 l (PET)
Jódaqua jódos gyógyvíz 0,2 l (PET)
Kiszállítás: raktárról
Jellemzők:

A jódnak különös szerepe van a szervezet normális anyagcsere folyamatainak fenntartásában. Az ehhez szükséges igen kis mennyiség - napi 0,1 mg - ritkán áll rendelkezésre, ezért közvetve, szerteágazó betegségek forrása lehet.

FIGYELEM! A kiszállítás egységcsomagokban történik és csak teli csomagokat tudunk kiszállítani. (12 palack /csomag)

Ár: 1.850 Ft
 
Vissza

Befolyással van pl. a szervezet kalcium-háztartására. Jelenlétében a csontokban fokozódik a mészlerakódás. Elősegíti a húgysav, a nehéz fémsók (ólom, higany stb.) mint mérgek kiürítését.

Legrégebben ismert és gondosan tanulmányozott a jódnak a pajzsmirigyre kifejtett hatása és a golyva gyógyítása terén elért kedvező eredmény.

Hazánk területén gyakori betegség a jódhiányos golyva, mely nemcsak a gyermeket érinti, hanem a felnőtteket is. Következményei miatt olykor súlyos klinikai problémát jelent, mint szívzavarok, sérvkészség, kreténség, csökkent szellemi képesség, nagyothallás, beszédhiba, testi fejlődés visszamaradása. Kifejlett golyvánál a jódaqua adagolást és egyéb gyógyszerezést klinikai kivizsgálással állapítják meg. A felsorolt tünetek, jelenségek azonban jelentkezhetnek kifejlett golyva nélkül is, mely jódaqua adagolással megelőzhető.

A legújabb kutatások szerint a jódhiány enyhébb következményei közé sorolható a csökkent szellemi képesség, így növekszik a reakcióidő. A gyógyvíz a jódon kívül brómot és lítiumot is tartalmaz, ezért különösen alkalmas az idegi folyamatok egészséges működésének megőrzésére. Igen gyakori továbbá jódhiány esetén a spermaképzés zavara is, ezért a terméketlen szülőknél legelőször mindig jódhiányra kell gondolni. Amennyiben a jódaqua adagolás nem hoz eredményt, akkor szükséges az orvosi kivizsgálás.

A felsorolt egészségproblémák kivédhetők, sőt a szervezet normális testi és szellemi fejlődése, egyensúlya biztosítható az alábbi adagolással:

  • terhességben és szoptatós anyáknál a terhességi golyva megelőzésére és a magzat normális fejlődésének biztosítására napi két kávéskanállal.
  • egytől tízéves korig kétnaponként, tíz év felett - felnőtteknek is - naponta egy kávéskanállal ajánlott.

Jódhiányos területeken (Jászság, Közép-Tiszántúl, néhány Duna menti és dunántúli település kivételével) a jódaqua nem hiányozhat a háztartás kultúrcikkei közül.

Néhány betegségben igen eredményesen alkalmazható gyógykezelésre is. Tekintettel arra, hogy ilyenkor nagyobb adagban kerül alkalmazásra, gyermekeknek ilyen célú felhasználását nem javasoljuk, felnőtteknek pedig indokolt esetben és tartós adagolást elkerülve.

Ilyenek: tartós, makacs hörghurutban, köptetőként, vagy kínzó, száraz köhögésben 5-10 evőkanállal naponta. Torok- és szájgyulladásnál a jódaquás gargalizálás és öblögetés segíti a gyógyulást.

Érelmeszesedés és magas vérnyomás esetén 3 x 1 evőkanállal, más orvosilag előírt gyógyszerek és ellenőrzés mellett.

Adagolásnál a sós íz csökkentése érdekében ajánlott vízzel vagy tejjel 3-5-szörös hígításban használni.

A jód leginkább a pajzsmirigyben koncentrálódik, ezért ha radioaktív jód van a levegőben, ivóvízben vagy élelemben, s azzal a szervezetbe kerül, képes ezt a szervet szétroncsolni, vagy hosszabb távon rákos megbetegedését előidézni. Ilyen esetet produkált a csernobili katasztrófa, amikor a radioaktív jód a légáramlással több száz kilométerre is eljutott. A legfertőzöttebb területeken az "anyagcsere-folyamatok irányítója", a pajzsmirigyrákos megbetegedés gyakorisága eléri a szokásos megbetegedés százszorosát.

A radioaktív jód bejutása a szervezetbe ilyenkor úgy előzhető meg, hogy sugármentes (pincében tárolt) jódaquával telítjük a szervezetet. Erre naponta néhány kávéskanál gyógyvíz elegendő. Az azt követően bekerült radioaktív jódot a szervek már nem tudják fogadni, az a vizelettel gyorsan kiürül. Ilyenkor a "teli hordó" elve érvényesül, ugyanis már nem tud több folyadékot befogadni.

A biológiailag rendkívül értékes sóösszetételű gyógyvíz literenként 19 g sót tartalmaz. Gyógyhatása nem pótolható gyári készítményekkel és egyéb patikaszerekkel. Ez azért van, mert a víz tengeri eredetű, koncentráltan tartalmazza annak élővilágából származó azon elemeit, melyek az emberi szervezetnek is építői, biokatalizátorai.

Az ötvenes években végzett összehasonlító klinikai vizsgálatok is ezt támasztották alá. A víz gyógyhatása nemcsak annak magas jódtartalmával függ össze. A benne lévő mikro- és makroelemek kedvező aránya egyrészt segíti a jód jobb beépülését a szervezetbe, másrészt annak hormon- és enzimrendszerét aktiválják.

A jódaqua fogyasztása jódhiányos területeken a család minden tagjának ajánlott.

A gyógyvíz még tartós, tízszeres túladagolásban is teljesen veszélytelen.

Az alábbi táblázat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különbözõ korosztályoknak javasolt napi jódszükségleteit mutatja be:

Életkor  /Jódszükséglet (mikrogramm)

12 hónapos korig
6 éves korig
7-12 éves korig
13 éves kor felett
Várandós és szoptató anyáknak

 

  50
   90
 120
 150
 200


Hírlevél
Ha az elsők között szeretne tájékozódni...
 E-mail: 
feliratkozás leiratkozás

 Termék Katalógus
Gyógynövények
Táplálékkiegészítők
Vitaminok
Egyszerhasználatos eszközök
Fogyókúra
Szépség
Orvosi műszerek, eszközök
Fertőtlenítők és tisztítószerek
Tepe Szájhigiénés termékek
Dentaid szájápolási termékek
OralB
jkjkjk
ssss
by xGraFiX