MediLife - az egészség webáruháza
Felhasználó Név:    Jelszó:      REGISZTRÁCIÓ
 ELFELEJTETT JELSZÓ KÉRDÉSE VAN?
  FŐOLDAL        TERMÉK KATALÓGUS        KAPCSOLAT - ÜGYFÉLSZOLGÁLAT        VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ        
A KOSÁR TARTALMA: a kosár üres
Részletes kosár » | Rendelés küldése »
A túlsúly és az egészség kapcsolata
Palackozott víz: biztonságos?
Kinek van korpája?
Az immunrendszer és működését támogató tényezők
C-vitamin, a csodafegyver

 C-vitamin, a csodafegyver
A vitamin kifejezést egy lengyel vegyész, Casimir Funk alkotta 1912-ben, amikor izolálta a rizskorpából azt a hatóanyagot, amellyel meg tudták akadályozni a kísérleti állatokban a beri-beri kifejlődését. Ezt az anyagot azért nevezte vitaminnak, mert életfontosságúnak (vitális) tartotta.


A C-vitamint 1928-ban mellékveséből vonta ki Szent-Györgyi Albert magyar biokémikus, aki felfedezéséért Nobel-díjat kapott. A C-vitamin azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

A C-vitamin igen érzékeny, könnyen elillan például hőkezelés hatására, ezért célszerű inkább nyersen fogyasztani a vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés. A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jelentős része kerül ide. A savanyú és édes közeg jól megőrzi az ételek C-vitamin tartalmát, télen az egyik legjobb forrás a savanyú káposzta, vagy a hidegen, főzés nélkül, édes lében eltett gyümölcs.

Természetesen a frissen szedett zöldségeknek, gyümölcsöknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, ami úgy őrizhető meg leginkább, ha a betakarítás után gyorsan mélyhűtjük. A fémedények közül a réz, a vas és az alumínium az, amely nem kedvez az étel C-vitamin tartalmának, ezért kerüljük az ezekben való ételtárolást.

Sokoldalú vitamin

• Antioxidáns tulajdonsága révén véd a szív- és daganatos megbetegedések ellen, ezért különösen ajánljuk dohányzók figyelmébe.
• Hatására a vénákban ritkábban keletkeznek vérrögök, így csökken a szívroham és az embólia veszélye.
• Növeli az ellenálló képességet, így a szervezet könnyebben küzdi le a betegségeket, fertőzéseket.
• Nélkülözhetetlen a fogak, a fogíny és a csontok egészsége szempontjából. A C-vitamin segíti a kalcium felszívódását, mely a fogak és a csontok épségéért felelős.
• Közreműködik számos olyan folyamatban, amellyel az ásványi anyagok és más tápanyagok bejutnak a sejtekbe.
• Allergiaellenes hatású, mert csökkenti a vér hisztaminkoncentrációját.
• Megakadályozza a fáradtságot, növeli életkedvünket.
• Enyhíti a nátha súlyosságát és rövidíti időtartamát.
• Erősíti az izomszövetet. >

Legfőbb forrásai: általában a zöld növények, petrezselyem, brokkoli, zöldpaprika, csipkebogyó, feketeribizli, kelbimbó, káposztafélék, karalábé, karfiol, málna, eper, citrom, narancs, kivi. A növényeken kívül jelentős C-vitamin tartalma van még a májnak is.

C-vitamin kínálatunk »
Legújabb termékeink
Tepe Fluoros fogpiszkáló
OralB Satin tape
Dentaid VITIS Orthodontic tisztító tabletta
Nyálszívó, átlátszó, 100 db
Nyálszívó, kék, 100 db
Nyálszívó, zöld, 100 db
Műanyag pohár, 2 dl-es, fehér, 100 db
Műanyag pohár, 2 dl-es, zöld, 100 db
Műanyag pohár, 2 dl-es, kék, 100 db
Nyálszívó, átlátszó, 100 db
Nyálszívó, kék, 100 db
Nyálszívó, zöld, 100 db
Műanyag pohár, 2 dl-es, fehér, 100 db
Műanyag pohár, 2 dl-es, zöld, 100 db
Műanyag pohár, 2 dl-es, kék, 100 db
PURELL® Advanced LTX™ utántöltő patron, 1200 ml
PURELL® automata LTX™ kézfertőtlenítő adagoló, fehér, 1200 ml
PURELL® automata LTX™ kézfertőtlenítő adagoló, fekete, 1200 ml
Dr.Hauschka Med Jeges kristályvirág Arckrém 40ml
Ajak- és kézápolás ajándékcsomag
Hírlevél
Ha az elsők között szeretne tájékozódni...
 E-mail: 
feliratkozás leiratkozás

 Termék Katalógus
Gyógynövények
Táplálékkiegészítők
Vitaminok
Egyszerhasználatos eszközök
Fogyókúra
Szépség
Orvosi műszerek, eszközök
Fertőtlenítők és tisztítószerek
Tepe Szájhigiénés termékek
Dentaid szájápolási termékek
OralB
jkjkjk
by xGraFiX